それ、うまいのか?

... 記憶の残滓

酔っ払いのパスタ

変わったパスタを教えてほしい、という、この質問。
http://q.hatena.ne.jp/1404141219

はてなスペースid:fiwa さんに教えてもらった、このパスタ。

http://theitaliandishblog.com/storage/drunkenpastaopennew.jpgHere's a good reason to open a bottle of red wine - Drunken Pasta. After slightly cooking your pasta in water, you finish cooking it in red wine. It comes out a nice red color and very flavorful. The recipe is easy and doesn't require a long list of ingredients. This is definitely a great little pantry dish.

What kind of red wine to use? Something dry, fruity and good enough to drink - a Chianti or a Zinfandel works great.

Although this is called "Drunken Pasta", you won't get drunk eating it - the alcohol basically cooks off!

The Italian Dish - Posts - Drunken Pasta

うちには、お札でおつりがくるようなワインしか常備してない。
やっぱり、ちょっと美味しいワインの方が、旨くなるような気がするので、覚書のつもりで対訳。

原文 日本語訳
Here's a good reason to open a bottle of red wine - Drunken Pasta. 新しい赤ワインを開ける 良い口実があります - 「酔っ払いのパスタ」。
After slightly cooking your pasta in water, you finish cooking it in red wine. パスタをちょっと茹でた後に、ワインで仕上げする。
It comes out a nice red color and very flavorful. そうすると、良い具合な赤く、香り立つパスタになる。
The recipe is easy and doesn't require a long list of ingredients. レシピはとても簡単で、いろんな材料は用意しなくても良い。
This is definitely a great little pantry dish. ちょっとしたパーティーの一品として、外れが無い。
What kind of red wine to use? どんな赤ワインを使ったらいい?
Something dry, fruity and good enough to drink - a Chianti or a Zinfandel works great. 辛口で、フルーティ、そのまま飲んでも美味しいやつが良い。例えば、キャンティChianti)やジンファンデル(Zinfandel)なんかが良いと思う。
Although this is called "Drunken Pasta", you won't get drunk eating it - the alcohol basically cooks off! このパスタは「酔っ払いのパスタ」と言われているが、食べても酔っぱらうことはない。だって、基本的に、アルコールは調理している間に飛んでしまうから!
Drunken Pasta
serves 4
Ingredients:
- 1 tablespoon extra virgin olive oil
- 1 large garlic clove, cut into 3 pieces
- 1/2 teaspoon red hot chili pepper
- 1- 1/2 cups red wine
- 8 ounces spaghetti
- pinch of salt
- 1/2 cup freshly grated Pecorino Romano cheese
- 1 tablesoon chopped fresh parsley
「酔っ払いのパスタ」

【材料(4人分)】
- オリーブオイル:大さじ1
- にんにく:大きめの1片を三つに切る
- 唐辛子:小さじ1/2
- 赤ワイン:0.5〜1カップ
- スパゲッティ:240g(8オンス)
- 塩:ひとつまみ
- ペコリーノ・ロマーノ:すりおろしを1/2カップ
- パセリ:みじん切りを大さじ1
Instructions:
Bring a large pot of well salted water to a boil.
【作り方】
しっかりと塩を利かせた、たっぷりのお湯をわかす。
In a large skillet, heat oil, garlic and chili pepper on low heat. 鍋でオリーブオイルを温め、にんにくと唐辛子を弱火で温める。
Gently cook about 5 minutes, being careful not to let the garlic burn. ゆっくりと、にんにくを焦がさないように 5分 火を通す。
Remove the garlic and add the red wine. にんにくを取り出して、赤ワインを加える。
Increase the heat to medium. 中火にして温める。
Add pasta to boiling water and cook for only about 3 minutes. 沸かしたお湯にパスタを入れて、3分 茹でる。
Drain well and add to the skillet, tossing in the wine with tongs until wine is absorbed and pasta is cooked, about 2 more minutes. お湯を切って、(赤ワインの)鍋に入れる。パスタが赤ワインを吸うまで、2分程度 加熱する。
Test pasta for doneness. Taste for salt and add what you feel it needs. パスタの茹で具合を確認して、塩で味を調える。
Toss with the cheese and parsley and serve. チーズとパセリを入れて、皿によそる。
This is beautiful!
Will this work as well for other types of pasta such as penne or rotini?
Thanks!
April 9, 2013 Jenn
ビューティフル!
ペンネやロティーニ(フジッリのような、らせん状のショートパスタ)でも、いけるでしょうか?
サンキュー!
Here's a pic of my dish. :)
Didn't have fresh pecorino.
http://statigr.am/p/432040771043146221_337990205
April 11, 2013 Cettina Cucina
作ってみた写真がこれ :)
(ブロックの)ペコリーノが無かったんだ
From The Italian Dish:
Jenn: You can use any pasta, but actually spaghetti works the best.
Cettina Cucina: Great photo - your pasta came out with a nice deep color.
April 14, 2013 [Elaine]
Italian Dish から
Jenn: どんなパスタを使っても良い。でも、スパゲッティがベストだと思う。
Cettina Cucina: 良い写真だ。良い具合に深い色を出してる。


いったい、どんな味がするのだろう :-)、